aker solutions, ågotnes

  • Oppdragsgiver
    Aker Solutions AS, avd. Ågotnes
  • Ferdigstilt
    2012
  • Fotograf
    Ane Bysheim
  • Beskrivelse
    Sol Designs oppgave var å lage en ny arealeffektiv planløsning, øke kapasiteten og bedre trafikalmønstre i kantinen. Nytt interiørkonsept blir utviklet med klar tilhørighet til Akers tematikk og verdier, samtidig skapes det et attraktivt møtepunkt for organisasjonens ulike avdelinger.

    Prosjektet omfattet rehabilitering av eksisterende kantine, inklusiv integrering av tilstøtende møterom. Ved å legge om serveringslinjen, og øke fra en til tre serveringslinjer, to kassepunkt og to drikkestasjoner oppnås flyt i trafikalmønstrene. Ønsket bevegelsesmønster er understreket grafisk. Hele funksjonsvegger som er innebygget skaper en rolig ramme rundt mange av de tekniske installasjonene. Bruk av ulike typer møblering, farger og materialer skaper en større variasjon i opplevelsene som styrker sansepersepsjonen. Akers profilfarger er integrert i fargepaletten, men er avdempet for å skape en lun og behagelig atmosfære. Friskhet er innført ved en innrammet levende plantevegg og plantekasser.

    Arealeffektiviseringen var avgjørende for å innfri Akers behov, og var utgangspunktet for utarbeidingen av ny planløsning. Funksjonalitet for kantinens betjening og brukere ble også vektlagt for å skape en helhetlig og funksjonell kantine.