fana sparebank avd. os

 • Oppdragsgiver
  Fana Sparebank
 • Ferdigstilt
  2020
 • Fotograf
  Stine Østby
 • Beskrivelse
  I Brugata 10 midt i Os sentrum ligger et gammelt ærverdig bankbygg fra 1934, tegnet av Arkitekt Hans Wichmann Rohde. I 2020 flyttet det på nytt inn en bank, når Fana Sparebank åpnet avdelingskontor. I en tid hvor de fleste banker legger ned filialer, velger de å tenke nytt. Byggherre Os Næringspark AS engasjerer ABO Plan & Arkitektur AS som arkitekt for ombygging og oppgradering av lokalene. Fana Sparebank engasjerer Arkitekt Sven Gundersen som rådgiver og Sol Design som interiørarkitekt. Det jobbes tett opp mot Fana Sparebank for å skape et banklokale ut fra bankens visjon: å være «Nær der du er». De ønsker å være til stede når kundene trenger det i ulike livsfaser og situasjoner, ved å møte dagens forbrukere med sømløse digitale tjenester i en hyggelig og sosial ramme. De tror på at mennesker fortsatt setter pris på det fysiske møtet, men på en ny og annerledes måte.

  Målsetningen var å skape et interiør som fremstår som en uformell møteplass, hvor man kan jobbe, lære om økonomi og slappe av, samtidig som det er mulig å gjøre avtaler om lån og andre finansielle tjenester.

  Fleksibilitet er viktig, bord og stoler kan raskt tilpasses ulike arrangement. Kjøkkenet med en stor øy har fått en sentral plassering, som en uformell møteplass og et samlingssted. Digitale skjermer er plassert både ved øyen og ved sittebenk/bord for å kunne formidle godt for både mindre og større grupper. Møterommet ligger tilbaketrukket, men likevel godt synlig i rett linje fra inngangsdøren. Det er valgt skyvedører i industriell stil som gir rommet åpenhet og inviterer kundene inn. Det er valgt gjennomgående bærekraftige materialer.

  Lokalene er totalrenovert og ser ikke ut som en bank, noe som også er poenget. Det har vært viktig å skape et levende sted for mennesker og ulike arrangement, både på dag- og kveldstid.