inka as

 • Oppdragsgiver
  Inka AS
 • Ferdigstilt
  2020
 • Fotograf
  Stine Østby
 • Beskrivelse
  Inka AS er en familiebedrift med lang historie innen bearbeiding av norsk laks og ørret, som holder til på Lepsøy sør for Bergen. I 2020 flyttet de inn i sitt nybygg for administrasjon og produksjon på kaiområdet like ved den gamle fabrikken. Med fokus på nytenking og effektivitet har de bygget Europas mest moderne fiskeforedlingsfabrikk.

  Sol Design ble engasjert til å ha hovedansvaret for interiørutformingen av adminirstrasjonsdelen av bygget som ligger i 2.etg. over produksjonslokalene. Administrasjonsdelen består av kontorer, møterom, garderober og en stor kantine.

  Tema for for interiørkonseptet ble naturlig nok laks og hav, som gjenspeiler seg i både fargepalett, materialvalg og grafisk profil. Den grafiske profilen er utformet av Fjell Design ved Heidi Fjell i samarbeid med Sol Design. Hovedtema er hav og bølgebevegelser.

  Inka har mange besøkende fra inn og utland, og et viktig fokus var også å lage et showroom hvor de kan ta med besøkende og vise hvordan produksjonen foregår. Gjennom store glassvegger i showroomet i 2.etg kan en se ned i produksjonslokalet og få en god oversikt over driften. Med sitt nye og funksjonelle administrasjonsbygg, hvor fokuset er lagt på å skape en god arbeidsdag, ligger alt til rette for at familiebedriften vil fortsette sin historie i lang tid.