nor tekstil as
avd. oslo

 • Oppdragsgiver
  Nor Tekstil AS
 • Ferdigstilt
  Juni 2018
 • Fotograf
  Stine Østby
 • Beskrivelse
  Nor Tekstil er Norges ledende aktør innen tekstilservice og vaskeritjenester for helsesektor, hotell, industri, handels- og servicebedrifter. I 2016 startet etableringen av et nytt bygg på Skedsmokorset med produksjonslokal på 7000 m2 og en kontordel på 1500 m2.

  Sol Design har et langt samarbeid med Nor Tekstil og ble engasjert til utformingen av kontorarealene i samarbeid med Arkitektene Astrup og Hellern.

  Målet var å utforme et representasjonsbygg for Nor Tekstil hvor de kunne ta imot sine kunder og samarbeidspartnere fra inn- og utland. Et utstillingsvindu for deres nytenkende og effektive produksjon.

  De ønsket kontorareal med stor grad av åpenhet og luftighet. Takhøyder ble økt ifht opprinnelige byggetegninger, og arealet ble utvidet for å kunne åpne mer opp mellom de ulike sonene.

  En tett sammenbinding mellom produksjon og kontorer var viktig. Store vindusflater mot produksjonsarealet skaper synergi og gir en større forståelse blant de ansatte for hverandres arbeidsoppgaver.

  Kantinen er bedriftens felles arena. Bufféen er spesialdesignet i corian, en organisk form som danner hjertet i kantinen, med sin myke form er den lett å bevege seg rundt samtidig som den blir en skulptur i rommet. Høye smale vinduer gir glimt mot aktiviteten i produksjonslokalene. Mellom kantine og showroom er det spesialdesignet en kaffebar som fungerer både som et bindeledd og et skille. Den er gitt akustisk verdi med trespiler både i vegg og nedsenket fra himling.

  Ulike sosiale soner danner møtepunkter hvor de ansatte treffes på tvers av avdelingene. Ved trappen ligger det en sone med gasspeis opp mot en lysinstallasjon som beveger seg over to etasjer – et samspill mellom luft og ild – ulikheter som forenes og balanseres.