paradis helse

 • Oppdragsgiver
  Stroller AS og Paradis Helse AS
 • Ferdigstilt
  2019
 • Fotograf
  Stine Østby og Shot by Skeie v/Ida Marie Skeie
 • Beskrivelse
  Paradis Helse etablerte seg i 2019 med et tverrfaglig helsesenter på Paradis i Bergen. Senteret tilbyr et helhetlig helsetilbud med ernæringsfysiolog, lege, fysioterapeut, yogaterapeut og personlig trener.

  Sven Gundersen har vært arkitekt for nybygget, Sol Design har vært interiørarkitekt for byggherre Stoller AS og leietaker Paradis Helse. I tett samarbeid med arkitekt og oppdragsgiver ble planløsning for senteret utarbeidet med fokus på møte med kunden, funksjonalitet og logistikk.

  Målet for prosjektet var å skape en lun og imøtekommende atmosfære, med en inspirerende og sporty friskhet, hvor gode og bærekraftige løsninger var gjennomgående.

  Bygget har en beliggenhet tett på naturen, med blant annet et stort eiketre som pryder inngangspartiet. Dette eiketreet ble tema for logoen til Paradis Helse. Den grafiske profilen og interiøret ble bundet tett sammen, og tre som materiale ble sentralt også i interiøruttrykket. Limedrop AS utformet den grafiske profilen i samarbeid med Paradis Helse og Sol Design. Funksjonelle, fleksible og velutstyrte løsninger stod sentralt for å skape et velfungerende senter. Innredningene til behandlingsrom og garderober ble spesialdesignet.

  Oppdragsgiver ønsket å løfte senterets kvalitetsnivå med bærekraftige og holdbare løsninger for å gi brukerne en eksklusiv og spa-aktig opplevelse. Dette understrekes gjennom sammensetningen av farger og materialvalg som lyst og mørke treslag, mørke fliser, farget glass i en frisk turkis farge, corianvasker, tredimensjonale fliser og bolon tepper i gangarealene. Materialer og farger kombineres med vekt på kontraster og balansen mellom tyngde og letthet. Belysningen er utformet med tanke på å understreke designkonseptet og skape en veksling mellom funksjonelt lys og stemningsbelysning. Fokus på kunden i et skreddersydd interiør gir gjestene en opplevelse av gjennomført kvalitet.