sol design

interiørarkitekt

interiørarkitekt sol design er et Bergensbasert interiørarkitektkontor som tilbyr profesjonell rådgivning og interiørarkitekt tjenester innen alle deler av interiørfaget. Vi leverer interiørløsninger for offentlig og privat sektor.

Vi tilbyr interiørarkitekt tjenester til bedrifter og har blant annet hatt gleden av å jobbe sammen med Universitet i Bergen, Bergen Kommune, Aker Solution AS, Bergen Group AS, Tide AS, Konkurransetilsynet, Kaffehuset Friele m.m.

interiørarkitekt

prosjekter

ullsentralen – kjeveortopedane

Kjeveortopedane holder til i Ullsentralen i Førde sentrum, bygget er tegnet av Xform AS. Sol Design har hatt totalansvaret for interiørkonsept, farge-/materialvalg, spesialdesign, møbler og belysning. Klinikken er skreddersydd til Kjeveortopedane med design og funksjonalitet som hovedfokus. Prosjektet er blant de 10 nominerte til DS Award Best interior 2017

utkilen as

Total rehabilitering av rederiet Utkilen AS sine kontorer i Strandgaten, med overgang til mer åpne kontorlandskaper. Sol Design ble engasjert av arkitekt Sven Gundersen, til å ha ansvaret for interiørutformingen. Ny interiørprofil ble utarbeidet med fokus på gode kvaliteter og Utkilen AS sin identitet.

møhlenpris oppveksttun

Møhlenpris Oppveksttun – totalrehabilitering av gamle ærverdige Møhlenpris skole fra 1911. Sol Design har vært interiør/prosjektansvarlig interiør, herunder møbleringsplaner, farge- og materialvalg spesialdesign, beskrivelse møblering og anbud.

ytrebygda kirke

Kirken er utformet som et åpent og innbydende signalbygg plassert på et høydedrag. Sol design har hatt ansvar for interiørkonsept, material- og fargevalg, løst inventar, dekorativ belysning og spesialdesign av fast inventar og liturgiske møbler.

aker solutions, ågotnes

Sol Design ble engasjert av Aker Solutions AS høsten 2011 for å ha totalansvaret for interiøret i det nye administrasjonsbygget deres på Ågotnes. Bygget på 8000 m2 over fire etasjer med 420 arbeidsplasser stod ferdig i 2014.

frieles kaffe

Prosjektet Frieles Kaffe var et tett og godt samarbeid mellom Sol Design og Kaffehuset Friele, kaffelidenskap og tradisjon ble kombinert med et helhetlig og moderne interiør som ivaretar det verneverdige og unike ved det flotte bygget Bergen Jernbanestasion.

interiørarkitekt

tjenester

Sol design, profesjonell interiørarkitekt, tilbyr bistand innen prosjektering av næringslokaler, offentlige rom og private boliger. Vi leverer komplette interiørløsninger for offentlig og privat sektor. Sol design bistår sine kunder i prosessen fra idé til ferdigstillelse. Prosjektene spenner fra store til små innen både nybygg og rehabilitering/omorganisering.

 • analyse & konseptutvikling
 • oppmåling & registrering
 • arealplanlegging/arealeffektivisering
 • belysnings-/himlingsplaner
 • 3D visualisering
 • anbudsdokumenter
 • prosjektledelse interiørfag
 • utsmykning og folieringskonsept
 • oppfølging leveranser/håndverkere
 • valg av farger & materialer
 • møbel & spesialdesign
 • universell utforming

omtale
sol design

Prosjektgruppen opplevde samarbeidet med interiørarkitekten som svært godt. Hun var løsningsorientert og kom med korreksjoner og innspill, samtidig som vi følte våre ideer og tanker ble godt ivaretatt. Hun klarte å skape ønsket helhet, samt integrere Frieles identitet i de flotte omgivelsene på Bergen Jernbane-stasjon.

Sonja har et meget behagelig vesen og har fokus på funksjonelle og praktiske løsninger tilpasset vår hverdag. Hun gjør grundig behovsanalyse, ser helheten i ting og er kjempeflink på material- og fargevalg. Hun har hjulpet oss med leiligheten vår, og vi kunne ikke vært mer fornøyd!
Vi anbefaler Sonja Solstrand på det varmeste!

Kompetansen og løsningene til Sol Design trenger ikke beskrivelse med ord
– det må oppleves både gjennom prosess og resultat.
Sonja leverer kvalitet fra begynnelse til slutt!

I 2011 fikk vi fantastisk god hjelp av Sol Design. Vi er veldig fornøyd med de ferdige løsningene, og alle de gode ideene- og ikke minst de friske fargene som ble valgt. Sonja er god på å fange opp små og store ønsker og særpreg som vi har, for så å knytte dette sammen med fine, moderne og designmessige løsninger. Jeg gir Sol Design mine beste anbefalinger.

Aker Solutions sitt nye kontorbygg på Ågotnes: Bygget skulle gi rom for kunnskapsdeling, læring og samhandling, det var sentrale forutsetninger og mål for prosjektet. God dialog og tett samarbeid mellom PwC, Soldesign og Kunde sikret funksjonelle og gode løsninger for brukerne av bygget, og en effektiv prosess frem til ferdigstilling. Kunden var svært fornøyd med sluttresultatet og både utforming, møblement og utstyr harmonerte med de behov og mål som Kunden hadde for prosjektet.

Xform og underteikna har samarbeida med Sol Design på prosjektet Ullsentralen, som starta som eit prosjekt med ambisjonar innan arkitektur. Sol Design har med sitt bidrag med interiørløysingar, overflater, belysning og møblar, vore med å løfte dette prosjektet til noko unikt. Sol Design framstår som ein svært seriøs og erfaren aktør som leverer. Xform og Ullsentralen takkar for eit profesjonelt og godt gjennomført prosjekt og ser fram til samarbeid på framtidige prosjekt.

Sol Design ble engasjert av Bergen Kommune Etat for utbygging for en total interiørplanlegging av Møhlenpris Oppveksttun. Ved å komme tidlig inn i byggeprosjektet har Sol Design bidratt til Oppveksttunets gode løsninger. Det helhetlige og grundige arbeide Sol Design har utført har resultert i et meget godt resultat med fornøyde brukere og byggherre.

i media

Sonja Solstrand

Daglig leder | Interiørarkitekt MNIL

Sonja startet Sol Design i 2002, hun har et levende engasjement og stor entusiasme for interiørfaget. Med en grunnleggende evne til å lytte og forstå kundenes behov rettes fokuset mot funksjonelle, estetiske og helhetlige løsninger. Hun liker å la seg utfordre for stadig å yte mer, og har over 20 års erfaring med prosjekt innen både privat næringsliv, hotell, restaurant og offentlige rom. Sonja har mastergrad i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunsthøgskolen i Bergen. Masterprosjektet «Sense & make sense» var en studie av menneskets persepsjon av det bygde miljø, arkitektoniske virkemidler, stimulering av sanser og psykologiske behov i relasjon til interiør. Gjennom mange års praksis har denne kunnskapen vist seg å ha en avgjørende betydning for å skape gode rom og arbeidsplasser. Hennes største styrke er helhetstanken for alle deler av faget, sammen med evnen til å møte kundenes behov.

Sol Design har fokus på kundens behov og identitet, gode prosesser og tett samarbeid. Kvalitet og funksjonalitet ligger alltid til grunn ved utforming av våre løsninger. Vi responderer raskt og tilbyr personlig oppfølging gjennom hele prosjektet. Sol Design er til enhver tid oppdatert på produktmarkedet ved å delta på messer og studiereiser/kurs i inn- og utland.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

Detaljene skaper helheten

Ta kontakt for en uforpliktende prat
vedrørende ditt prosjekt

CAPTCHA image

Dette hjelper oss med å forhindre spam, takk.

Sonja Solstrand Interiørarkitekt MNIL

Strandgaten 207, 5004 Bergen

Mob: 924 62 632
post@soldesign.no

Følg sol design

Et utvalg av våre kunder

Universitet i Bergen | Bergen Kommune | Aker Solution AS | Bergen Group AS | Tide AS | Konkurransetilsynet | Friele | Nor Tekstil AS | If skadeforsikring | Studentsamskipnaden | Ragde Eiendom AS | Avinor | Utkilen AS